Foredrag


Når hodet er fullt av gamle tanker

Du skal ikke frykte morgendagen. Det farlige oppstår når morgendagen skapes med gårsdagens løsninger.

Er det virkelig slik at forandring fryder? Hva skal du gjøre når bedriften sitter fanget i fortiden med gamle løsninger, konkurrentene raser forbi og kundene svikter? Hva med eksperten? Er det sant at vi ikke kan klare oss med eksperten og heller ikke uten?

En ting er vi derimot helt sikre på: Det er når det virkelig gjelder at klinten skilles fra hveten.

I kjent stil kommer Sjur til å provosere, inspirere og ikke minst – få deg til å le godt samtidig som han snakker fag.

Innovasjon i full bredde

For noen år siden ringte du reisebyrået for å bestille reise. I dag gjør du hele jobben selv. For noen år siden hadde vi konduktører. Mange konduktører. For noen år siden hadde vi ikke hørt om klyngefinansiering eller netthandel.

Innovasjon i full bredde handler om bredden i leveransene dine. Sjur vil ta deg med på en reise nettopp i bredden - forretningsmodell, kundeengasjement, interne prosesser og selvfølgelig produktet, tjenesten og kunden vil være stoppesteder underveis.

Du kan ringe reisebyrået og booke reisen din. Reisebyrået heter Athenas. Der treffer du på en konduktør som heter....

Innovasjonsledelse i praksis

A fish stinks from the head heter det i ordtaket. Ingenting blir bedre enn ledelsen. Hvis ledelsen er detaljorientert vil man få en detaljfokusert organisasjon. Hvis ledelsen er kynisk vil man få en redd og umenneskelig organisasjon.

Det er sentrale forskjeller mellom innovasjonsprosjekter og vanlige prosjekter. Det er også totalt forskjellig å lede mennesker som lever av å flytte grenser og å lede drift og forvaltning. Hvis du ikke er bevisst på disse tingene kan jeg garantere deg en ting: Du kommer til å stange hodet i veggen - igjen og igjen. Og husk: Alt starter med ledelsen og aller viktigst: Alt stopper med ledelsen. 

Learning by trying - Om innovasjonsverktøy

Fail fast and often heter det. Vi må ha toleranse for å feile. Må vi egentlig det? Er det ikke viktigere å ha toleranse for å lære - og å endre seg som følge av læringen?

Sjøen er full av skjær, og det er også innovasjonsskjærgården. Jeg kan garantere deg at du kommer til å treffe på et par skjær. Vi har to typer innovatører: De som har tryna og de som kommer til å tryne. Men - på den andre siden: Du trenger jo ikke kjøre oppå absolutt alle skjærene i skjærgården heller!

Sjur vil gi deg en innsikt i de viktigste innovasjonsverktøyene, med humor og skråblikk, slik at du ikke trenger å tryne hele tiden. 


Burning Man

To sentrale hendelser har formet Sjur som innovatør. Den første var Reodorprisen som han vant i 1994, Da gikk han fra å jobbe som forsker innen strømningsteknikk til innovatør.

Den andre hendelsen er Burning Man. I følge Sjur er Burning Man det råeste innovasjonsprogrammet han har vært på. I følge Elon Musk er Burning man og Silicon Valley to sider av samme sak. Sjur har vært der 4 ganger siden 2006. Hvis du lurer på hva en vill festival ute i en ørken i Nevada har med innovasjon å gjøre bør du høre dette foredraget. Og i følge professoren - dagens læring (som ofte er gårsdagens løsning) er gammeldags sammenlignet med Burning Man. Gled deg!

Sleng søpla ut av vinduet - Om miljø

På 80- og 90-tallet jobbet Sjur med et av de store miljøprosjektene i Nordsjøen. 10 år senere var han innovasjonssjef hos en av de 100 høyest rangerte grønne bedriftene i verden.

Mangel er en av de sterkeste driverne for innovasjon. I årene som kommer vil den sterkeste premissen for å innovere være å lage miljøriktige løsninger. Dette foredraget er kjemisk fritt for bærekraft. Sjur hater ordet. Han har problemer med å forstå det. Foredraget vil handle om bier og blomster, om monstermaster, lidenskap, idioti, politikeren, hedonisten og miljø i praksis på en folkelig og humoristisk måte. Og tro meg rett: Sjur er over middels miljøinteressert.

Innovasjon – fra patent til kundeopplevelse

For 50 år siden var innovasjon i Norge: Lag maskin, få patent og bli rik. På 90-tallet kom Stig og Stein på banen, og god innovasjon var synonymt med brainstorming og kreativ galskap. Noen år senere kom verktøyene for fullt, og i dag er faget totalt annerledes enn hva det var i forrige årtusen. Dette foredraget passer for den som vil sette innovasjon inn i en historisk kontekst. Vi anbefaler at du tar en titt på samlingen til Sjur før du bestemmer deg for foredraget. (Laterna magica-samlingen).

En filmopplevelse du aldri kommer til å oppleve maken til

Sjur har en betydelig samling av før-film og tidlig filmutstyr. Han gjennomfører av og til filmvisninger med utstyr fra 1850-1920. Her vil han vise hvordan man skapte filmopplevelse ved hjelp av håndmalte glassplater på 1800-tallet og vi tar ikke mye feil om vi antyder at det dukker opp et par steingamle nitratfilmer også. Be ham om å ta med tidlig disneyfilm. Han har en fantastisk samling av Mikke Mus-filmer fra før 1940. Dette er en unik kulturopplevelse du garantert ikke kommer til å
oppleve maken til. Det er nemlig ikke mange som har disse sjeldne tingene. Ta gjerne en titt her (Laterna magica-samlingen) så får du et lite innblikk i samlingen til Sjur.

Nå er vi kreative dere!

Kreativitet er ett av mange verktøy innen innovasjon. Sjur har undervist i kreativitet ved NTNU i mange år. 

Selv leker han seg med tekst og skulptur, men hva er egentlig kreativitet? Hva fremmer og hva hemmer kreativitet? Kan man bli kreativ på kommando? Når er man kreativ?

Dette er foredraget for dere som ønsker å jobbe mer med kreativitet.

Slipp kreativiteten løs (workshop)

I denne workshoppen vil du få mulighet til å være kreativ selv og ikke bare høre om hvordan.

Sjur vil kære deg teknikker han selv bruker når han lager skulpturer. Av med håndbrekket og slipp løs barnet.

Ingenting er feil - unntatt å tro at man tar feil. Det er nemlig feil.

Kontakt & booking


Her kan du raskt og enkelt sende en forespørsel på et foredrag med Sjur Dagestad - selvfølgelig helt uten forpliktelser. Du får lynrask tilbakemelding på pris, dato og alt du måtte lure på.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.